Från 02/07/2020 kommer alla svenska casino-bonusar begränsas till högst 100 kr. Den veckovisa insättningsgränsen kommer vara 5 000 kr.
Bethard bonuskod

Betting tips fotboll: Lär dig allt om att betta på fotboll

Stodlinjen spelinspektionen spelpaus Kommersiellt innehåll | Kun for nye kunder | 18+

Fotboll är världens mest populära sport och något annat som växer i popularitet är att betta på det. I den här artikeln får du betting tips fotboll om hur du går till väga för att bäst lyckas med denna roliga aktivitet. Den ger dig handfasta råd som du kan börja med och förbättra din betting.

BookmakerFotboll odds bonusBetta på fotboll nu

Bethard

ingen bonus
Relaterad bild

NordicBet

100 % upp till 100 kr
Relaterad bild

Betfair

100% upp till 1000kr

Relaterad bild

ComeOn

100% upp till 100 kroner

Här kan du betta på fotboll – topp 5 bettingsajter

Bettingsajten som du spelar på är ryggraden i betting tips fotboll. Det gäller att du har koll på för- och nackdelar för att kunna skapa ett överlagt beslut om var du ska betta på fotboll. Här är fem av de bästa sajterna som erbjuder vadslagning på sporten.

UnibetFå sajter har funnits lika länge och levererat toppkvalitet under lika lång tid som Unibet. Faktum är att de startade redan före millennieskiftet med att låta spelare betta på fotboll vilket har gjort att de har byggt upp en stor expertis. När du besöker Unibet behöver du aldrig oroa dig för att det ska fatta spelobjekt att spela på.

BethardEtt annat enkelt sätt att betta på fotboll är att gå in på Bethard. Som en av de största aktörerna på marknaden kan du nämligen vara säker på att de alltid har många spelobjekt tillgängliga. Dessutom har de råd att hålla oddsen höga vilket bidrar till en bättre spelmiljö för dig som är intresserad av betting tips fotboll.

NordicbetOm skandinavisk fotboll är ditt största intresse när du kommer till betting tips fotboll ska du kolla in Nordicbet. Med tanke på dess bas i Norden kan de nämligen erbjuda fler spelmarknader på svensk, norsk och dansk fotboll än många andra spelbolag. Särskilt starka är de på lägre divisioner där du ofta kan hitta spännande odds på betting tips fotboll.

BetfairBetfair slog sig upp som en nykomling men blev snabbt en gigant – och nu har de en internationell närvaro som gör det till ett ypperligt val för fotbollsspel.

ComeOnOm du gillar snygga gränssnitt och en intressant layout kan ComeOn vara något för dig. Lägg till ett bra utbud av fotbollsodds, så har du en riktigt gedigen bettingsajt.

betting tips fotboll

Spela på fotboll

Du som intresserar dig för sport och spel har säkert någon gång funderat på att betta på fotboll. Oavsett om du är en van spelare eller om du är en total nybörjare kan det vara en kul förströelse att betta på fotboll. I vissa fall kan du till och med göra dig en hacka.

Då krävs det att du är införstådd med vad det faktiskt innebär att hitta rätt betting tips fotboll. Nedan hittar du några av de bästa tipsen för att bättre förstå vad det betyder.

Betting tips fotboll har blivit en världsindustri. Numera är det nästan omöjligt att hitta en spelsajt som inte erbjuder någon form av betting tips fotboll. För dig som tycker om att betta på fotboll är det förstås en stor fördel. Det betyder att du har större möjligheter att jämföra olika aktörer och på så sätt nå fram till en sajt med mycket bra odds på betting tips fotboll.

Betting tips fotboll – Så vinner du 

Att betta på fotboll behöver inte vara alltför svårt. Däremot är du givetvis alltid betjänt av tips som gör att du lättare kan bli en vinnare på betting tips fotboll. Här får du några goda råd som gör att du snabbt kan komma igång med ditt spel på betting tips fotboll.

Känn till sporten i grunden

Att vara en stor fotbollssupporter är inget absolut krav för att lyckas med betting tips fotboll, men det är sannerligen en fördel. Ju mer du känner till om sporten i fråga, desto större är chansen att det går vägen när du ska betta på fotboll. Det kan handla om alltifrån vilka lag som är bra till vilka arenor som är extra svårspelade.

Var rationell – impulsbetta inte

Att låta nycker avgöra var du ska lägga dina pengar är en vanlig fälla som nybörjare går i. De mer erfarna spelarna vet att det alltid är bäst att tänka ut i förväg hur du ska lägga dina betting tips fotboll. Det betyder att du gör upp en plan – och håller dig till den. Med att kallt huvud kommer det gå betydligt enklare att betta på fotboll.

Använd fler än en bettingsajt 

Nätet är fullt av olika sajter som alla kan erbjuda dig som vill betta på fotboll något intressant. Det betyder inte att alla är likvärdiga sett till innehållet. Som konsument är det alltid klokt att jämföra olika konkurrenter med varandra. Kanske hittar du ett nytt spelobjekt när du vill betta på fotboll eller så märker du att oddsen är bättre någon annanstans.

Känn till spelmarknaderna

Det gäller att veta ungefär vad som kan dyka upp på spelmarknaderna för att vara säker på att göra ett bra bet. Det går förstås aldrig att förutsäga hur matchen kan gå, men du kan i alla fall säga av erfarenhet om det kommer att erbjudas spel på första målskytt, över- och underspel eller bara på slutresultat.

Spela bara på bra odds

Det är en klassisk fälla som många spelare ramlar ned i att låta sig frestas av mindre bra odds. Det kan låta paradoxalt men ofta sker det när matcherna ser ut att vara ”säkra”. Kom bara ihåg att det inte finns något sådant som säkra matcher. Istället är det spelvärdet på oddset som du borde titta på istället.

Typer av fotbollsbet

Det finns gott om olika sätt att betta på fotboll. Marknaden växer för betting tips fotboll och det kan vara svårt att få en tydlig översikt över de olika sorterna. Här går vi igenom några av de vanligaste sätten som du kan betta på fotboll på.

Slutresultat

Att spela på slutresultatet innebär att du försöker gissa vad matchen blir. Ofta används tipstecken som 1 för hemmavinst, X för oavgjort och 2 för bortavinst.

Halvtidsresultat

Samma koncept gäller spel på halvtidsresultat med skillnaden att du endast gissar vad det kommer att stå i paus. Med andra ord vinner du spelet om du har spelat en 1:a i paus och hemmalaget leder efter 45 minuter – oavsett hur matchen slutar till slut.

Kombinationsspel

Med ett kombinationsspel avses att spela på flera matcher på samma kupong. I dessa fall får du multiplicera oddsen med varandra. Om oddset på en match är 1.50 gånger pengarna medan en annan match ligger på 3 gånger pengarna kan du spela båda matcherna till ett odds på 4.50. Då krävs förstås att båda matcherna ska gå in för att du ska vinna

Första och sista målskytt

Om du tycker om att hålla koll på en särskild spelare snarare än ett helt lag kan det vara en idé att spela på första eller sista målskytt. Då väljer du ut någon i något av lagen och gissar helt enkelt att denne ska göra mål först eller sist. Då kan du också vinna oavsett hur matchen går i övrigt.

Så fungerar fotbollsodds

Det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna när fotbollsodds diskuteras. För att du ska kunna vinna på betting tips fotboll gäller det förstås att du förstår hur det fungerar. I Sverige är det vanligast att vi använder odds i decimalform. Det betyder att du enkelt kan multiplicera insatsen med oddsen. Om oddset ligger på 2.5 kr pengarna och du sätter tio kronor får du alltså 25 kr (10 x 2.5) om spelet går in.

Samma odds kan sedan skrivas i bråkform som bland annat är vanligt på de brittiska öarna. Här skulle 2.5 därför skrivas 5/2. Det skulle ge precis samma vinst vid spel på betting tips fotboll och du kan därför själv välja din preferens när du ska betta på fotboll.

betting tips fotboll

FAQ

Hur gör jag för att lägga ett spel?

För att betta på fotboll behöver du först hitta en sajt som erbjuder ett spel. Däremot lägger du in pengar på ditt konto – och då är du redo att spela. Kom ihåg att du alltid behöver vara över 18 år för att betta på fotboll.

Hur mycket måste jag spela för?

Det finns normalt ingen lägre gräns för hur stora insatserna måste vara. För dig som är ny rekommenderas det att börja med lägre summor eftersom du då inte tar lika stora risker.

Finns det några risker med att betta på fotboll?

Ja, när du spelar med pengar finns det alltid en risk att du förlorar pengar kortsiktigt. Dessutom kan spelare med ett osunt förhållande till spel uppleva negativa konsekvenser även på lång sikt. I dessa fall är det alltid bäst att ta kontakt med en stödlinje eller annan support som kan hjälpa dig.

Sammanfattning

Att spela på fotboll är en underhållning som många spelare väljer att ägna sig åt. Det kan göra det roligare att titta på matchen på tv eller så är du helt enkelt sugen på att försöka tjäna en slant. Kom bara ihåg att förbereda dig ordentligt och se till att du alltid har ditt spelande under kontroll för att maximera underhållning vid bettingen.

  • Non classé

+18 Spela ansvarsfullt Stodlinjen spelinspektionen spelinspektionen